Erilaista tekemistä lomalle

Oletko kyllästynyt perinteisten nähtävyyksien kiertämiseen? Tässäpä sinulle muutama mainio ja erilainen tapa viettää aikaa lomamatkalla.

Lontooseen matkaavalle, jännitystä kaipaavalle matkailijalle sopii mainiosti Lee Valley White Water Centren koskenlasku. Pääset laskemaan koskia kumiveneellä, kanootilla tai kajakilla. Valitse väline taitosi mukaan ja koe villit kosket! Lontoossa voit päästä kokeilemaan myös miltä tuntuisi asua savannilla. Lontoon eläintarhassa voi yöpyä pienissä taloissa ja kuunnella eläinten yöllistä ääntelyä.

Pidätkö eläimistä? Kun matkustat Tanskaan, käy Langelandin saarella ja kävele yhdessä villihevosten kanssa. Jännittävä ja samalla voimauuttava elämys, isot, kesyttämättömät hevoset ovat lempeitä ja rauhallisia laumaeläimiä. Tanskassa on muitakin erikoisempia nähtävyyksiä ja, jos merenneito ja muut tavanomaiset nähtävyydet on nähty, pistäydy uudessa Maritime Museumissa. Merenkäyntimuseo sijaitsee Helsingörissä, osin maan alla!

Naapurimaassamme Ruotsissa on myös monia jännittäviä ja erilaisia nähtävyyksiä ja kohteita, joissa vaihtelua kaipaavan kannattaa pistäytyä. Hieman erilaista asumista tarjoaa muun muassa The Utter Inn, joka on kelluva vedenalainen hotelli! Kyllä vain, osa rakennuksesta on veden alla ja pieneltä punaiselta mökiltä näyttävä osa kelluu veden pinnalla. Tähän majataloon pääset majoittumaan Mälaren järvellä, Vesteråsissa.

Entäpä sitten Suomessa – onko meillä mitään erikoista nähtävää? Jokainen suomalainen tietää, että retki maaseudulle tarjoaa heti vaihtelua ja erikoista nähtävää kaupungissa kasvaneelle lapselle. Kun mukula pistetään soutuveneen airoihin ja tavallinen onki mukaan, on siinä elämystä kerrakseen. Pienistä asioista kannattaa nauttia.