Matkailija Euroopassa

Eurooppaan matkustavan täytyy aina huomioida muutamia sellaisia asioita, joita Ruotsiin matkaavan tai kotimaassa matkailevan ei tarvitse ajatella. Vaikka passia ei välttämättä Schengen-alueella matkustettaessa tarvitakaan, on mukana oltava virallinen henkilöllisyystodistus eli käytössä helpoimmin passi. Lisäksi kannattaa varmistaa maakohtaisesti onko suositeltavaa ottaa jokin lisärokote matkan varalle – yleisimpiä ovat hepatiittirokotteet.

Eurooppaan matkatessa yleisin matkustustapa on lentäminen, mutta vaihtelua tuovat esimerkiksi vaikkapa laivalla matkustaminen Saksaan ja siitä eteenpäin junalla Euroopan kiertäminen. Niin kutsuttu interreilaaminen on varsin suosittu tapa nähdä Eurooppaa varsinkin nuorison keskuudessa.

Eurooppaan voi matkustaa myös omalla autolla, mikä voikin olla varsin mainio tapa nähdä maita, eikä ole hinnaltaan kovin hurja. Polttoaine on varsinkin Tšekissä, Itävallassa ja Sloveniassa halpaa, Italiassa hieman kalliimpaa. Tietulleja joutuu maksamaan joissakin maissa, mutta niistäkään ei kerry hurjia summia. Yhtä lailla Euroopan maiden hintatasoissa on eroja. Suomalaisesta näkövinkkelistä katsottuna monessa muussa maassa hintataso on alhainen varsin ruuan osalta. Majoittumiseen löytyy helposti paljon vinkkejä ja aina kannattaa katsoa, mistä saa itselleen parhaimman ja sopivimman majoituksen.

Useimmissa Euroopan maissa selviää mainiosti englannilla. Ranskassa kannattaa osata muutama sana ranskaa, sillä ranskalaiset ovat ylpeitä kielestään ja puhuvat mieluummin ranskaa, jos vain mahdollista. Samoin Italiassa, varsinkin maaseudulla liikkuessa kannattaa osata muutama sana italiaa. Yleensä ottaen ei kuitenkaan kannata olla huolissaan, sillä englannilla ja elekielellä pärjää aina