Matkailijana Ruotsissa

Ruotsiin on helppo matkustaa: et tarvitse normaalista poikkeavia rokotuksia tai viisumia. Et tarvitse välttämättä edes passia, mutta jokin virallinen henkilöllisyystodistus on hyvä olla mukana.

Matkalle Ruotsiin pääsee helposti, nopeasti ja aivan budjetista riippuen matkustustapoja on monia. Laivalla matkustat helposti ja hauskasti, lentäen nopeasti ja linja-autolla matka vie kauemmin, mutta on varmasti mielenkiintoinen. Mikään ei myöskään estä ajamasta Ruotsiin omalla autolla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Ruotsissa on käytössä tiemaksut, jotka koskevat myös ulkomaisessa rekisterissä olevia autoja. Niin kutsuttuja ruuhkamaksuja joudut maksamaan Tukholman ja Göteborgin ympäristön teillä sekä siltamaksua Motalan ja Sundsvallin silloilla. Matkustusvaihtoehdoista löytyy runsaasti lisätietoa verkosta ja matkanjärjestäjiltä.

Ruotsissa paljon nähtävää, eikä ainoastaan nähtävyyksiä ja turistikohteita. Maan kauniit, vaihtelevat maisemat ja luonto ovat näkemisen arvoisia. Ruotsista löytyy lukuisa joukko historiallisia kohteita, aina viikinkiajoilta asti. Mahtava tapa nähdä Ruotsia erityisesti kesäaikaan on hypätä linja-auton kyytiin tai matkusta kanavia pitkin. Kauniit, vehreät maisemat vaihtuvat leppoisaa tahtia.

Jos et osaa ruotsia, ei hätää. Maassa pärjää mainiosti englannilla, sillä ruotsalaiset puhuvat erittäin hyvin ja mielellään englantia matkailijoiden kanssa. Iloisen avoimet ja keskusteluhalukkaat ruotsalaiset ovat myös hyvin vieraanvaraisia.

Ruotsi ei kuitenkaan ole ehkä kaikkein huokein matkailumaa, päinvastoin se koetaan melko kalliina. Se on jopa suomalaista hintatasoa hieman kalliimpi.