Matkailijoiden kestosuosikkikohteet

Matkailussa on selvästi trendejä. Välillä tietyt kohteet ovat suositumpia kuin toiset, mutta on myös koko joukko kestosuosikkeja, jonne vuosittain matkustaa tuhansia ihmisiä.

Näistä yksi suurimmista suosikeista sanan kaikissa merkityksissä on Yhdysvallat. Yhdysvalloissa on huikea valikoima kaupunkikohteita itärannikon New Yorkista aina etelään Floridan Tampaan ja Miamiin tai yhtä lailla länsirannikolla sumuisesta ja olemukseltaan pohjoismaisesta Washingtonin osavaltion Seattlesta aina Kalifornian Los Angelesiin. Jos kuitenkin päätät lähteä Yhdysvaltoihin toiminnalliselle lomalle, löydät takuuvarmasti itsellesi sopivia vaihtoehtoja enemmän kuin osaat arvatakaan. Valitset sitten kaupunkimatkan tai jonkin toiminnallisen loman, golfin, vaelluksen tai vaikka laskettelun parissa, et pety. Tämä valtava maa tarjoaa nähtävää ja tehtävää ihan jokaiseen makuun.

Islanti on noussut viime vuosina entistä suositummaksi matkailumaaksi. Karu, erikoinen luonto, kuumat lähteet ja islanninponiretket tarjoavat vaihtoehdon etelänmatkalle tai moneen kertaan nähdyille kaupunkikohteille. Matkailumaana Islanti ei ole kaikkein halvin, mutta ehdottomasti rahan väärti. Pääkaupunki Reykjavik on kaunis ja viehättävä, ja yksi maailman vierailluimmista kaupungeista. Reykjavikissä käydessä kannattaa käydä Laugardalurissa rentoutumassa kuumissa lähteissä.

Thaimaa on suomalaisten kestosuosikki kauniiden maisemien, auringon ja huokeiden hintojen vuoksi. Thaimaahan matkustava voi valita lähteä rantalomalle tai kaupunkilomalle. Suomalaiset tuntuvat suosivan rantalomia ja rehellistä auringonpalvontaa, mikä on täysin ymmärrettävää meille pitkän talven maan kansalaisille. Seikkailuloma onnistuu Thaimaassa myös helposti: kirkkaissa vesissä on mukava opetella laitesukelluksen jaloja taitoja.