Matkallelähtijä, muista nämä

Matkalle lähteminen on helppoa ja yksinkertaista, kun teet itsellesi muistilistan tärkeimmistä muistettavista asioista matkaa varten valmistautumisessa. Lista voi vaihdella paljonkin sen mukaan suuntautuuko matkasi kotimaahan, Eurooppaan vai johonkin eksoottisempaan kohteeseen. Lisäksi listaan vaikuttaa jossakin määrin myös matkan kesto.

Ulkomaille suuntautuvaan matkaan valmistautumisen yksi tärkeimmistä asioista on tarkistaa passin voimassaolo. Väliaikaisen passin saa nopeasti, mutta perinteisen passin uusimisessa voi mennä parikin viikkoa. Passin lisäksi muut mahdollisesti tarvittavat matkustusasiakirjat, kuten viisumi kannattaa myös hakea ajoissa.

Moniin eksoottisempiin kohteisiin matkustaminen vaatii erilaisten rokotusten hakemista. Rokotusten täyden rokotussuojan kehittyminen vaihtelee ja kannattaa tarkistaa esimerkiksi omalta lääkäriltään matkustuskohteessa tarvittavat rokotteet ja niiden kehittymisaika. Hoida rokotuksesi kuntoon hyvissä ajoin, jotta matkasi olisi turvallinen.

Koskaan ei voi olla liian varma siitä, että kaikki menee hyvin, joten matkavakuutuksen ottaminen on myös olennainen matkalle valmistautumiseen kuuluva asia. Matkavakuutus suojaa matkatavarasi ja jos jostakin syystä sairastut matkalla, saat varmasti lääkärinhoitoa. Kaikkialla maailmassa terveydenhuolto ei ole yhtä helposti ja huokeasti järjestetty kuin Suomessa. Joissakin maissa, kuten Yhdysvalloissa, potilasta ei oteta edes sairaalan ensiapuun, jos hänellä ei ole vakuutusta. Tästä syystä matkavakuutus on erittäin tärkeä muistaa.

Kun muistat edellä olevat, loppu on lasten leikkiä. Tarvitset mukaasi matkaliput, kopiot matka-asiakirjoistasi, rokotustodistukset, mahdollisesti säännöllisesti käyttämäsi lääkkeet ja niiden reseptit, sopivasti matkan tarkoituksen mukaan vaatetusta ja luottokortti sekä matkavaluuttaa. Näillä pääset hyvin matkaan, oli matkasi pituus ja kohde mikä tahansa maailmalla.