Matkalla ollessa tulee välillä hetkiä, jolloin on hyvä pysähtyä ja rauhoittua omassa hotellihuoneessa. Työmatkalla pitkän päivän päätteeksi kaupungin rientoihin lähteminen ei välttämättä ole paras idea. Myös pitkän lomamatkan aikana voi olla hyvä viettää ilta keräten voimia seuraavien päivien aktiviteetteihin.

Pelkkä makoilu voi kuitenkin käydä ikävystyttäväksi, joten jokin pienimuotoinen puuhastelu on ehdottomasti paikallaan. Puuhastelu voi olla paitsi rentouttavaa, myös hyödyllistä. Viime aikoina erityisesti neulomisharrastus on kasvattanut suosiotaan.

Rauhoitu neulomalla

Erinomainen tapa yhdistää rauhoittuminen ja tekeminen on neulonta. Paitsi että neulomisen tuloksena syntyy konkreettisesti hyödyllinen vaatekappale, kuten sukat, on neulomisella myös todettu olevan mielelle ja keholle hyödyllisiä vaikutuksia. Neulominen esimerkiksi rentouttaa ja rauhoittaa. Sen on myös todettu muun muassa helpottavan stressiä ja kiputiloja. Neulominen voi myös auttaa keskittymään: usein neulojan voi nähdä tositoimissa kotisohvalla televisiota katsellessa tai vaikkapa yliopiston luentosalissa.

Neulomiseen tarvitaan luonnollisesti asiaankuuluvia työvälineitä, kuten oikeanlaisia koukkuja tai puikkoja. Ei myöskään sovi unohtaa lankaa. Erilaisilla langoilla voi vaikuttaa lopputulokseen, joten vain mielikuvitus on rajana. Suunnittelutyö voi parhaimmillaan olla jopa yhtä palkitsevaa kuin itse tekeminen. Netistä löytyy runsaasti ohjeita, joten vasta-alkajakin pääsee vauhtiin. Tarvikkeita hankkiessa hintavertailua on hyvä tehdä, jottei haluamastaan tuotteesta maksa tarpeettomasti liikaa. Välineitä ja lankaa saadakseen ei tarvitse lähteä kauppaan, vaan niitä voi myös tilata netistä alan liikkeestä.