Valitse paras hotelli oman tarpeesi mukaan

Perhelomalle matkaava viisihenkinen perhe kaipaa hotelliltaan erilaisia asioita kuin kulttuuriviikonlopun nautintoihin matkaava keski-ikäinen pariskunta. Hotelli kannattaakin valita tarpeiden mukaan, sillä kaikkiin tarkoituksiin löytyy ihanteellisin ratkaisu.

Luksusta etsivälle ovat pienet design- tai botique-hotellit se ainoa oikea vaihtoehto. Helsingin Klaus K, Turun Park Hotel ja jopa Jyväskylän upouusi Verso ovat luksusta arvostavan ja kaupunkihotellia kaipaavan matkailijan makuun. Kulttuurimatkalle Savonlinnan Oopperajuhlille matkaavan kannattaa nähdä pieni lisävaiva ja ajella Punkaharjun Valtionhotellille saakka. Viehättävä pitsihuvila pitkine ja mielenkiintoisine historioineen hurmaa kävijät.

Pohjoiseen suuntaavien puolestaan kannattaa ehdottomasti yöpyä Rovaniemellä sijaitsevassa Artic Lightissa tai Saariselällä Kakslauttasessa. Molemmat ovat ainoita laatuaan ja takuuvarma kokemus kävijälle. Ainoastaan talvikaudella auki oleva LumiHotelli Kemissä on huima kokemus, sillä hotellin huoneet on rakennettu kokonaan lumesta! Hieman ekstremeä, mutta takuulla myös omalla tavallaan ylellistä. Kaipaatko merituulen tuoksua? Suuntaa siinä tapauksessa Porvoon saaristoon, Söderskärin majakalle. Kyllä, entinen majakka toimii hotellina ja tarjoaa kävijälle ainutlaatuisen elämyksen.

Perhelomalle huvipuistokaupunkeihin suuntaavien kannattaa varata huoneensa ajoissa. Erityisen mukavia perhehotelleja Helsingin seudulla ovat Fabian Hotel ja Hotel Haven. Tampereelle matkaavan perheen kannattaa majoittua vaikkapa Hotel Mangoon ja Vaasaan suunnatessa huonevaraus Hotel Astoriassa kannattaa. Astoria on melko hintava, mutta majoitus on luksusluokkaa. Kouvolan suunnalle matkaavien, ketjuhotelleja vieroksuvien kannattaa käydä kokeilemassa Kymin Huvilan majoitusta. Kyseessä on pikemminkin majatalo, mutta mainio sellainen. Naantalissa taas elämyksen koko perheelle tarjoaa ehdottomasti luksusristeilijästä rakennettu hotelli, Sunborn Yacht Hotel.